Bouw dampopen met Jaro Houtbouw!

Jaro Houtbouw is, naast het leveren van exclusief maatwerk, specialist in dampopen bouwen! Deze unieke bouwmethode willen we graag toelichten en u nader uitleggen, vandaar deze speciale webpagina over dampopen bouwen.

 

Jaro Houtbouw: specialist in dampopen bouwen    Houten woning volgens unieke bouwmethode

 

Hoe is dampopen bouwen is ontstaan?

In een woning wordt door o.a. transpireren, het gebruik maken van de douche en bijvoorbeeld koken vocht geproduceerd. De vochtige lucht kunt u afvoeren door te ventileren, maar het vocht kan zich ook een weg banen door de constructie. Er ontstaan echter problemen, als de waterdamp gaat condenseren in de houten constructie van uw woning.

 

Ventileren en ademend bouwen    Houten constructie van houtskeletbouw woning

 

Om condensatie in de constructie (met schimmelvorming en aantasting tot gevolg) te voorkomen, passen wij met regelmaat een dampremmende folie (en dampopen folie) toe. Bij deze dampdichte en niet ademende manier van bouwen dient er goed geventileerd te worden, anders ontstaat er vochtophoping in het huishouden, met een onaangenaam binnenklimaat tot gevolg. Wij bieden u, naast een doordacht ventilatiesysteem, ,de optie om met ons dampopen te bouwen. Bij deze unieke bouwmethode worden geen folies gebruikt, waardoor we ademend-bouwen!

 

Een dampopen huis van Jaro Houtbouw    Een gezond binnenklimaat bij een levensloopbestendige woning

 

Dampopen bouwen met natuurlijke isolatiematerialen

Om diverse redenen is er een ‘groen’ en milieuvriendelijk alternatief aangedragen om een bouwwerk voortaan dampopen te construeren. Één van de redenen was, dat het niet goed voelt om in een afgesloten 'plastic zak' te wonen. Bovendien werd er gezocht naar een manier om een constructie volledig op te bouwen met natuurlijke isolatiematerialen die gedurende de hele levenscyclus het milieu minimaal aantasten en een bijdrage kunnen leveren aan een gezond binnenmilieu. Om bovenstaande redenen bouwen wij houten huizen, duurzame chalet en andere bouwwerken niet met folies, maar met natuurlijke isolatiematerialen! Los van het gezonde binnenklimaat dat wij behalen bij deze bouwmethode, is het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen natuurlijk ook een groot voordeel van dampopen bouwen.

 

Uw levensloopbestendige woning in de zomer langer koel

Dampdiffusie open bouwen heeft veel voordelen. Behalve het gezonde binnenklimaat (hieronder leest u daar meer over) en het milieuvriendelijke aspect, is nog iets wat Jaro Houtbouw u wil vertellen. Door een dampopen constructie te bouwen met natuurlijke isolatiematerialen houdt u namelijk de warmte binnen tijdens koude dagen en is het aanzienlijk langer koel tijdens warme dagen. Isolatiemateriaal met een natuurlijke vezel (houtvezelisolatie) kan namelijk veel meer warmte opslaan, waardoor uw levensloopbestendige woning in de zomer veel langer koel blijft!

 

Dampdiffusie open bouwen met natuurlijke isolatiematerialen    Ademend en dampopen bouwen met Jaro Houtbouw

 

Dampopen bouwen voor een gezond binnenklimaat

Doordat we gebruik maken van natuurlijke materialen, is een houten huis van Jaro Houtbouw natuurlijk ademend. Naast deze unieke manier van dampregulering, geniet u automatisch van een gezond binnenklimaat wat resulteert in een behaaglijk wooncomfort. Daarbij wordt bij ons dampopen bouwsysteem de luchtvochtigheid gereguleerd dóór de constructie, zonder dat de isolatiewaarden negatief beïnvloed worden. Gaat u ook een ‘ademende’ woning bouwen en een gezond binnenklimaat realiseren? Doe het met Jaro Houtbouw!

 

CONTACT AANVRAGEN    E-MAIL ONS!

 

WAT KOST EEN MANTELZORGWONING? BOUWVERGUNNING MANTELZORGWONING DAMPOPEN BOUWEN ONTWERP