• Home
  • Levensloopbestendige woning

Bouw een levensloopbestendige woning

Op zoek naar een levensloop- of seniorenwoning van hout? Bij ons bent u op het goede adres voor een levensloopbestendige woning of een houten huis op maat voor gelijkvloers wonen. De behoefte naar een levensloopbestendige woning is in bepaalde regio’s nog altijd groeiende. Jaro Houtbouw specialiseert zich in deze woningen en kan met u levensloopbestendig bouwen. Hieronder kunt u een keuze maken voor meer informatie over levensloopbestendig bouwen en gelijkvloers wonen, of een senioren-/houtskeletbouw woning op maat!

 

Klik hier voor meer info over levensloopbestendig bouwen
  Levensloopbestendig 
Klik hier voor meer seniorenwoningen op maat
 Seniorenwoningen 
Klik hier voor meer gelijkvloerse woningen
Gelijkvloers wonen 
Klik hier voor meer over houtskeletbouw woningen
   Houtskeletbouw  

 

 

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning, ook wel generatiewoning genoemd, is een woning waar voorzieningen aangebracht worden die ‘levensloopbestendig wonen’ mogelijk maken. U moet hierbij denken aan sanitaire voorzieningen in het toilet, een inloopdouche, extra brede deuren en een slaapkamer op de begane grond. Door dergelijke voorzieningen te treffen, kan men op hoge leeftijd en/of met beperkingen zelfstandig blijven wonen in het ouderlijk huis.

 

In tegenstelling tot een nultredenwoning, kan een levensloopbestendige woning worden uitgevoerd met een verdieping of zoldervloer. De trap vervolgens uitvoeren met een traplift is ook mogelijk. Wel is het van essentieel belang dat de woning met voldoende ruimte wordt uitgevoerd voor rollator- of rolstoelgebruik. Drempels in een levensloopbestendige woning zijn laag of ontbreken.

 

Bouw een seniorenwoning van hout

Als we ouder worden gaan we lichamelijk achteruit en worden onze krachten minder. Behalve bewegen, gaat ook horen en zien minder goed. Door een seniorenwoning van hout te bouwen (vrijstaand of in de tuin) kunt u, ondanks deze beperkingen, langer thuis blijven wonen! Wij bouwen uw seniorenwoning op maat en doen dat als u wenst rolstoeltoegankelijk en uitgevoerd met een aangepaste keuken en/of badkamer.

 

Naast de seniorenwoningen, bouwen wij ook nultredenwoningen. In een nultredenwoning, de naam zegt het al, wordt de woning uitgevoerd zonder (nul) traptreden. Bij dit type woning moeten de woonkamer, de keuken, het sanitair en minimaal één slaapkamer zonder traplopen bereikbaar zijn. Op deze manier creëert u een comfortabele leefruimte, waar u gelijkvloers kunt wonen. Alle primaire voorzieningen (slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer en keuken) liggen tenslotte gelijkvloers.

 

Levensloopbestendig- of gelijkvloers wonen? Bouw met Jaro Houtbouw!

Gaat uw wens uit naar een houten woning waarbij u bewust kiest voor levensloopbestendig- of gelijkvloers wonen? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wij produceren houten zorgwoningen op maat, waarbij primaire voorzieningen kunnen worden gerealiseerd op 1 woonlaag. Voert u de woning liever uit met een extra verdieping of riante zolderruimte, ook dat is mogelijk als u kiest voor dé houtbouwspecialist uit Apeldoorn! Kortom: bent u op zoek naar een levensloopbestendige woning of seniorenwoning in de tuin? Bekijk de mogelijkheden van houtskeletbouw en bouw een houten huis op maat met Jaro Houtbouw!


CONTACT AANVRAGEN

 

Levensloopbestendige woning in Sterksel
Levensloopbestendige woning van hout in Sterksel
Houten seniorenwoning met carport in Mariënheem
Vrijstaande seniorenwoning met carport in Mariënheem
Gelijkvloerse woning van hout in Almere
Moderne gelijkvloerse woning in Almere
Houten gelijkvloerse woning in Amersfoort
Gelijkvloerse woning van hout in Amersfoort
Houten huis met zonnepanelen in Heerhugowaard
Houtskeletbouw woning in Heerhugowaard
Houtskeletbouw woning met metselwerk aan de buitenzijde
Houten huis met steen aan de buitenzijde (Ermelo)
Houten huis van houtskeletbouw met rieten kap
Houten huis in Bergen met rieten dakbedekking
Woning in houtskeletbouw met rode dakpannen
Houtskeletbouw woning in Elspeet met rode dakpannen