• Home
  • Meer informatie

Informatie en advies over het bouwen van een mantelzorgwoning

Welkom op de speciale pagina met informatie en advies over het bouwen van een houten mantelzorgwoning. Wat kost een mantelzorgwoning? Is er een bouwvergunning nodig? Voor welke indeling en welk ontwerp moeten we kiezen? Zomaar enkele vragen met betrekking tot het bouwen van een mantelzorgwoning, waarop wij u antwoord proberen te geven via onderstaande pagina’s:

 

Klik hier voor meer info over de kosten van een mantelzorgwoning
Wat zijn de kosten? 
Klik hier voor meer info over bouwvergunningen
  Bouwvergunning   
Klik hier voor meer info over dampopen bouwen
Dampopen bouwen
Klik hier voor meer info over ontwerpen
         Ontwerp        
Klik hier voor meer info over ontwerpen
         Mantelzorg       

 

Mantelzorgwoning bouwen? Dat doen wij door heel Nederland!

Naast het verschaffen van informatie en advies, hebben we natuurlijk ervaring in bouwen. Door het hele land zijn er reeds mantelzorgwoningen in de tuin gebouwd. Iedere mantelzorgwoning in Nederland is op maat gemaakt in onze fabriek te Apeldoorn. Benieuwd naar de projecten van Jaro Houtbouw of de mensen achter het bouwen van een mantelzorgwoning? Bij ‘referenties’ ziet u welke mantelzorgwoningen we in Nederland gebouwd hebben en via de pagina ‘over ons’ kunt u het team van gedreven vakmensen zien waar Jaro Houtbouw uit bestaat.

 

Regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning

Onderstaand vermelden we voor u alvast de belangrijkste regels met betrekking tot het bouwen van een mantelzorgwoning. Meer advies over dit onderwerp vindt u bij: bouwvergunning mantelzorgwoning.

 

  • De mantelzorgwoning mag bewoond worden door maximaal één huishouden. Dit huishouden mag bestaan uit maximaal twee personen, van wie minstens één persoon mantelzorg ontvangt of verleent.
  • Bij twijfels over de mantelzorgrelatie kan de gemeente vragen om een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere deskundige persoon of instantie.
  • Als de mantelzorgrelatie eindigt, mag het bouwwerk niet langer gebruikt worden als woning. U hoeft de woning dan niet af te breken, maar u moet bijvoorbeeld wel de keuken en badkamer verwijderen.
  • Laat u een bestaand bouwwerk bij uw huis ombouwen tot mantelzorgwoning? Dan hoeft de omvang hiervan niet te voldoen aan de voorwaarden voor vergunningvrij bouwen.
  • Kiest u voor een verplaatsbare mantelzorgwoning en woont u buiten de bebouwde kom van een dorp of stad? Dan zijn er geen extra randvoorwaarden voor de bebouwingsoppervlakte.

 

Jaro Houtbouw ontzorgt en verleent deskundig advies

Heeft u de ruimte voor een vrijstaande mantelzorgwoning van hout? Of is een compacte zorgchalet praktischer? Laat het ons weten en ontvang deskundig advies. Jaro Houtbouw ontzorgt u in het gehele traject. Dit betekent dat Jaro Houtbouw u helpt van A-Z. Kom vrijblijvend bij ons langs in Elburg of laat u thuis adviseren door onze adviseur.


CONTACT AANVRAGEN

 

Kangoeroewoning
Kangoeroewoning