Mantelzorgwoning

Mantelzorg is voor veel mensen een perfecte oplossing voor de verzorging van naasten. Door deze oplossing kan de hulpbehoevende toch grotendeels zelfstandig blijven wonen. Om de hulpbehoevende te voorzien van een vaste woonplaats is een mantelzorgwoning een veel gebruikte oplossing.

Cederen mantelzorgwoning met inpandige overkapping

 

Mantelzorgwoning

De mantelzorgwoning is een bouwwerk waarin de hulpbehoevende bij de zorgverlener kan wonen, of omgekeerd. Dit houdt in dat het bouwwerk op de grond van de zorgverlener of de hulpbehoevende wordt gebouwd. Door een dergelijk bouwwerk kan de zorgbehoevende goed geholpen worden, maar toch op zichzelf blijven wonen.

Mantelzorgwoning Heerhugowaard met een landelijke uitstraling   

 

Varianten

Mantelzorgwoningen zijn er in vele soorten en maten. De mantelzorgwoning kan volledig worden aangepast aan de gewenste zeflstandigheid. Een goed voorbeeld hiervan is een mantelzorgwoning die is voorzien van een eigen keuken, badkamer en woonkamer. Dit type mantelzorgwoning geeft de bewoner de mogelijkheid om grotendeels zelfstandig te wonen. Verder is er de mogelijkheid om de mantelzorgwoning alleen te voorzien van een slaapkamer en woonkamer, waardoor onder andere de keuken en de badkamer gedeelt worden tussen de zorgverlener en de hulpbehoevende. 

Mantelzorgwoning voorzien van woonkamer, keuken en badkamer    Mantelzorwoning welke voorzien is van een badkamer, woonkamer en een beperkte keuken

 

Houten mantelzorgwoning

Door te kiezen voor een houten mantelzorgwoning kiest u voor een zeer duurzaam product. Naast dat hout duurzaam is in de vorm van een lange levensduur, is het ook zeer duurzaam voor onze planeet.

 

Maatwerk

De bouwwerken van Jaro Mantelzorg worden volledig naar uw wensen gerealiseerd. Tijdens het ontwerpproces wordt er samen met u bepaald wat het beste past bij uw wensen en de huidige woning. Verder wordt het ontwerp volledig toegespitst op de gewenste zelfstandigheid van de hulpbehoevende.

Mantelzorgwoning voorzien van een dubbele schuifpui en zadeldak    Mantelzorgwoning op maat voor 2 bewoners

 

Plaatsen

De mantelzorgwoningen worden in een fabriek voorbereid voor de montage. Hierdoor wordt er een groot pakket met wandpanelen geleverd waarmee de mantelzorgwoning wordt gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om zeer snel de grove bouw gerealiseerd te hebben. Om tot een hoog kwaliteits-niveau van afwerking te komen, zal de afwerking op locatie worden afgerond.