Mantelzorg

Mantelzorg is een prachtige oplossing voor zorg van een familielid of vriend. Aangezien mantelzorg zeer intensief kan zijn is het in veel gevallen verstandig om in ieder geval de reistijden weg te nemen bij het geven van mantelzorg. Daarnaast kunt u, in het geval de mantelzorg komt te vervallen, de mantelzorgwoning laten staan als gastenverblijf of als eventueel tuinkantoor. Hierdoor is de mantelzorgwoning ook uitstekend voor de vermeerdering van de waarde van de bestaande woning. Hiervoor is een mantelzorgwoning een prachtige oplossing.

 

Mantelzorg verlenen

 

Mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning wordt vaak in de tuin van de mantelzorg verlener of mantelzorg ontvanger gebouwd. De bouwwerken zijn volledig aangepast op de mantelzorgontvanger. Zo worden de badkamer en het toilet voorzien van sta-opbeugels en eventuele zitplaatsen in de badkamer. Daarnaast is de mantelzorgwoning ook een waardevermeerdering voor uw woning, aangezien u meer bebouwde vierkante meters heeft, heeft uw woning ook meer mogelijkheden voor toekomstige bewoners.

 

Mantelzorgwoning aangepast op bewegingsvrijheid    Mantelzorgwoning voor slecht te been

 

Maatwerk mantelzorg

De mantelzorgwoningen worden volledig op maat gerealiseerd. Hierdoor weet u zeker dat u als bewoner het bouwwerk heeft dat volledig past bij uw wensen en behoeften. Afhankelijk van de bestaande woning passen wij u de mantelzorgwoning volledig aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een aanleunmantelzorgwoning te creëeren, waarbij de keuken wordt gedeeld tussen beide woningen. Afhankelijk van uw situatie passen creëeren wij graag een product waar zowel de mantelzorger als de mantelzorg ontvanger volledig tevreden mee zijn.

 

Mantelzorgwoning regels

 

Regels mantelzorgwoning

Voor het bouwen van een mantelzorgwoning heeft u geen vergunning nodig, maar er zijn wel regels waar aan gehouden moet worden. Daarnaast hoeft de mantelzorgwoning ook niet afgebroken te worden in het geval de mantelzorg komt te vervallen, het gebouw mag alleen standaard niet meer als permanente woning gebruikt worden.

 

Mantelzorgverklaring

 

Mantelzorgverklaring

In veel gevallen wordt er gevraagd om een mantelzorgverklaring, voor bijvoorbeeld de bouw van een mantelzorgwoning zal de gemeente vragen om een mantelzorgverklaring, of een zogenaamde doktersverklaring. Hierin staat beschreven dat de persoon behoefte heeft aan mantelzorg. Zodra deze door de huisarts wordt uitgegeven, mag de mantelzorgwoning gebouwd worden.

 

Heeft u meer vragen over een bouwvergunning of het vergunningsvrij bouwen van een houten mantelzorgwoning? Laat het ons weten!

 

CONTACT AANVRAGEN    E-MAIL ONS!